22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBătaie ruptă din rai în Prefectura Dolj

Bătaie ruptă din rai în Prefectura Dolj

http:http://www.youtube.com/watch?v=zMxlhpCOXlw

O călugăriţă din localitatea doljeană Cârcea a încins ieri o păruială pe cinste chiar în sediul Prefecturii Dolj.

Între femeia în veşmânt monahal şi două persoane care aşteptau să fie primite în biroul subprefectului Ionel Ciobotea a izbucnit ieri o altercaţie, după ce măicuţa a intrat peste rând în cabinetul oficialului. Potrivit martorilor, la ieşirea din biroul lui Ciobotea, călugăriţa a fost apostrofată de celelalte femei pentru că a stat prea mult, mai ales că ele încercau de ceva vreme să intre la subprefect. Ea a ripostat violent, luptătoarele fiind despărţite de un redactor al GdS şi de altă persoană care, se pare, o însoţea pe călugăriţă. La sosirea unuia dintre jandarmii de serviciu în Palatul Administrativ, călugăriţa s-a făcut nevăzută în subsolul clădirii. Martorii au declarat că bătălia a început când călugăriţa a scuipat-o pe una dintre femeile care au certat-o, spunându-i: „Piei, drace!“, după care a şi plesnit-o. „Doamna călugăriţă a sărit la bătaie şi ne-a înjurat. A intrat la subprefect şi a stat o oră. Noi stăteam de o oră şi ceva şi pentru că i-am atras atenţia…“, a explicat una dintre femei, la sosirea ziariştilor şi a jandarmului. Aceeaşi femeie, care nu şi-a declinat identitatea, i-a răspuns apoi întârziat măicuţei pierdute deja în subsoluri: „Dracu’ nu e disponibil oricând!“.

Subprefectul Ionel Ciobotea susţine că a văzut doar începutul confruntării: „Fetele astea… una dintre ele veni de la Bucureşti, obosită, şi îi ziseră: «Nu-ţi ajunge cât ai stat? De ce ai stat atât de mult?». Şi asta (călugăriţa – n.r.) îi zise: «Da’ ce, e treaba dumitale?»“. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Dolj, măicuţa este cunoscută sub numele de Cirstoforu, de la Mănăstirea Cârcea. Ea nu a putut fi contactată după incident, iar Mitropolia Olteniei ne-a comunicat ieri că nu are cine să ne ofere un punct de vedere al instituţiei în legătură cu comportamentul călugăriţei.

 

Pila lui Marinescu

 

Subprefectul Ciobotea susţine că a primit-o pe călugăriţă la intervenţia directorului Direcţiei legalitatea actelor, Eugen Marinescu. „Mă rugă Marinescu să o primesc două minute, că stătuse şi pe capul lui. Acum, o primii, dar dacă ea stătu…“, a afirmat Ionel Ciobotea. Eugen Marinescu recunoaşte că i-a pus o vorbă călugăriţei la Ciobotea, fără să anticipeze însă ce efecte ar putea avea o astfel de pilă. „Eu l-am rugat pe domnul subprefect în ideea de a o primi astăzi (ieri – n.r.), că oricum pierduse o grămadă de timp prin prefectură. Nu m-am gândit că ea va intra în faţa altora şi, mai ales, că de aici se poate inflama situaţia în aşa hal“, a declarat directorul Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII